Lahjaideoita digiajan lapsille

Aika muuttuu ja tuo mukanaan kehitystä, mutta mitä teemme uusien muutosten kanssa? Kun olin nuorempi, vanhemmillani oli kotona huone pelkästään leluille. Ja uskokaa pois, se huone oli aina sotkussa sen vuoksi, kuinka paljon aikaa minä ja veljeni vietimme siellä leikkien. Mutta teknologian ollessa jatkuvasti läsnä yhteiskunnassamme, näemme yhä enemmän lapsia, jotka ovat tottuneet digitaalisiin laitteisiin perinteisten lelujen sijaan.

Uudet vaatteet

Jos jostain voi olla varma tässä postauksessa, se on, että vaatteet ovat aina välttämättömyys sekä aikuisille että lapsille, ja siten loistava lahjaidea. Voit mennä brändeille kuten PatPat ja Zara, kahdelle suurelle lastenvaatteiden vähittäismyyjälle, ja selata heidän laajaa vaatevalikoimaansa löytääksesi täydellisen lahjan pienokaiselle. Jotkin brändit, kuten PatPat, antavat sinun jopa selata eri vaihtoehtoja lapsen iän perusteella, mikä tekee ostoskokemuksestasi todella käytännöllisen!

Taide- ja käsityötarvikkeet

Toinen tapa inspiroida lasten luovuutta on hankkia heille taide- ja käsityötarvikkeita. Mahdollisuuksien maailma on avoinna tämän lahjaidean kanssa. Voit ostaa sarjoja korujen tekoon, keramiikkaan, ompeluun tai muuhun, kannustaen siten paitsi heidän luovuuttaan myös hienomotorisia taitojaan. On myös mahdollista hankkia taiteilutarvikkeita piirtämiseen, maalaamiseen, väritykseen, veistämiseen jne. Brändit kuten Crayola ja BIC ovat loistavia esimerkkejä paikoista, joista voit löytää kaikki tarvitsemasi materiaalit.

lähde: Unsplash – lapsi maali ja sivellin käsissään

Lelut

Vaikka lasten leikkiminen leluilla on vähentynyt, emme voi kieltää perinteisen leikin arvoa. Onneksi meillä on laaja valikoima leluja, joita voimme hankkia lapsille nykyään. Koulutuksellisista leluista kuten LEGO, jotka edistävät luovuutta ja insinööritaitoja, lautapeleihin ja palapeleihin, jotka rohkaisevat strategista ajattelua ja yhteistyötä, sekä perinteisiin leluihin kuten pehmoeläimiin ja nukkeihin; sinulla on runsaasti vaihtoehtoja valittavana. Varmista, että selaat läpi Mattel ja ShopDisney sivustot saadaksesi loistavia lahjaideoita.

Ulkoilu & aktiivinen leikki

Ulkoilu ja fyysiset aktiviteetit ovat hyväksi kaikille, iästä riippumatta. Voimme inspiroida tätä intohimoa lapsissa lahjoittamalla heille urheiluvälineitä kuten jalkapalloja, koripalloja, polkupyöriä, rullaluistimia, rullalautoja jne. Voimme myös rakentaa heille tutkimuspaketin, joka sisältää kiikareita, kompasseja, hyönteistarkkailuvälineitä ja muuta, jotta he voivat tutkia uteliaisuuttaan ympäröivässä maailmassa. Voin kertoa omasta lapsuudestani, että lapsen viihdyttäminen on nopeaa, kun vie heidät Decathloniin etsimään heidän urheiluvälineitään itse. Kauppa on täynnä niin monia tuotteita ja osastoja, että se voi itsessään olla lahja lapselle.

Kirjat

Tämä saattaa olla toinen henkilökohtainen näkökulma, sillä lapsena minut löydettiin joko kirjan tai lelun kanssa, mutta kirjat ovat toinen hieno lahjaidea lapsille. Graafisista romaaneista ja kuvakirjoista nuoremmille lukijoille suosittuihin sarjoihin vanhemmille lapsille, löydät varmasti jotain, joka sopii lapsen kirjalliseen makuun. Voit mennä sekä fyysisiin kirjakauppoihin katsomaan, mikä on juuri nyt trendikästä, tai käyttää verkkotyökaluja kuten Amazon kirjojen tehokkaaseen ostamiseen.

lähde: Unsplash – poika lastenkirjojen ympäröimänä

Elämykset

Meidän tulisi aina muistaa, että elämässä on muutakin kuin materiaalisia asioita. Muistojen luominen on osa elämää ja jotain, mitä kannamme mukanamme aina. Tässä mielessä voit aina lahjoittaa elämyksiä lapsille. Vie heidät lapsiystävälliseen näytelmään, musikaaliin tai urheilutapahtumaan. Voit myös antaa heille lahjakortin hauskoille elämyksille, kuten trampoliinipuistoon, huvipuistoon, kalliokiipeilyyn jne. Mahdollisuudet ovat loputtomat, ja sinulla on mahdollisuus antaa lapselle todella ikimuistoinen lahja. Voit löytää joitakin vaihtoehtoja tästä Tiqets ja Booking.com nähtävyyksien osiosta.

Musiikki-instrumentit

Aloittakaamme sanomalla, että sinun kannattaa ehkä tarkistaa lapsen vanhemmilta, olisivatko he kunnossa melun kanssa, joka tulee siitä. Musiikin ja soittimien lahjoittamisesta lapsille on monia etuja, esimerkiksi kognitiivisen kehityksen edistäminen, koska se vaatii muistin, huomion ja avaruudellis-temporaalisten taitojen käyttöä; se myös lisää emotionaalisia ja sosiaalisia taitoja, kannustaa kurinalaisuuteen ja vastuullisuuteen, edistää luovuutta ja itseilmaisua, kehittää hienomotorisia taitoja ja koordinaatiota, ja paljon muuta. Voit saavuttaa kaiken tämän lahjoittamalla esimerkiksi ukulelen, kosketinsoittimen, puhallinsoittimen, karaokekoneen ja jopa tanssimaton.

Teknologia

Teknologia on ehdottomasti edelleen lahjavaihtoehto, vaikka uskallan sanoa, että se on kiistanalainen. Varmista aina, että tarkistat vanhempien filosofian ja rajat teknologian suhteen ennen kuin lahjoitat sen lapselle. Nykyään on olemassa hauskoja elektroniikkaa, jotka on luotu erityisesti lapsille, kuten tabletit, jotka on esiladattu opetelluilla sovelluksilla ja tiukoilla vanhempainvalvonnilla. On myös monia videopelejä, joita vanhemmat voivat valvoa ja joita lapset voivat käyttää sekä koulutus- että viihdetyökaluna. Mutta haluan toistaa, että tällaisen lahjan avain on aina saada lupa vanhemmilta ennen ostamista. Vanhempien tulisi aina päättää, jos ja milloin teknologia esitellään lapsille.

 

Hengitämme kaikki hetken yhdessä. Tiedän, että se oli paljon tietoa, mutta nykyajan erilaisuuden vuoksi on aina parasta olla mahdollisimman perillä, jotta voimme tehdä parhaan päätöksen. Toivon, että tämä artikkeli on auttanut inspiroimaan sinua joillakin lahjaideoilla elämäsi lapsille. Muista seurata muita artikkeleitamme lisää upeaa sisältöä varten.

Bruna Gorresio