Sukella hauskanpitoon: Luovia pääsiäisaktiviteetteja ja -perinteitä

Pääsiäinen on aivan kulman takana, ja henkilökohtaisesti odotan sitä jo suurella innolla. Olipa suunnitelmissasi sitten järjestää munajahteja, nauttia herkullisista aterioista tai viettää laatuaikaa perheen kanssa, pääsiäinen on todella taianomainen juhla. Tutustutaanpa siis mahtaviin tapoihin tehdä pääsiäisestäsi unohtumaton, pitäen sen hauskan ja upean juhlavan hengen yllä.

1. Järjestä täydellinen pääsiäismunajahti

Pääsiäinen oli yksi lapsuuteni lempijuhlista, kiitos perheeni järjestämien uskomattomien munajahtien. Löysimme vihjeitä, jotka veivät meidät uusiin vihjeisiin ja pieniin suklaayllätyksiin ennen lopullista aarretta. Mikään pääsiäisen juhlinta ei ollut täydellinen ilman sitä. Ja usko pois, ei vain me lapset innostuneet jahtien jännityksestä. Aikuisetkin, vaikka olivatkin järjestäneet jahdin, elivät mukana täysillä.
Miten tehdä jahti tänä vuonna entistä erikoisemmaksi? Lisää mukaan supersankareita, prinsessoja tai vaikkapa oma salapoliisitarina. Ole niin luova kuin haluat ja pidä hauskaa sen parissa. Jos haluat tehdä jahdista haastavamman, piilota joitakin munia vaikeisiin paikkoihin!

2. Valmista herkullista pääsiäisruokaa

Juhlapyhien ruoka on aina herkullista, ja pääsiäisen aikaan on tarjolla monia maistuvia reseptejä, jotka tekevät juhlasta vieläkin paremman. Tuo pöytään lämpöä ja rakkautta isoäidin salaisella karitsan reseptillä tai kokeile jotain uutta ja jännittävää pääsiäisjälkiruokaa. Voit myös kokeilla perinteisiä pääsiäisruokia eri puolilta maailmaa, jotta juhlapöytäsi olisi vieläkin muistorikkaampi. Jaa kokkauskokemus ystävien tai perheen kanssa pyytämällä heitä tuomaan oman ruokalajinsa. Näin voitte yhdessä löytää uusia suosikkeja ja nauttia juhlasta yhdessä.

3. Luo itse pääsiäiskoristeita

Juhlien koristelu on aina hauskaa, ja pääsiäisenä se on erityisen mukavaa värikkäiden koristeiden ja itse tehtyjen koristeiden ansiosta. Voit valmistaa omia ovikransseja, söpöjä pupunapkinarenkaita ja mitä ikinä keksitkään. Tee siitä perheen yhteinen aktiviteetti, jossa kaikki pääsevät osallistumaan. Luo yhdessä muistoja ja kauniita koristeita kotiisi, samalla kun lapset pysyvät viihdytettyinä koululoman ajan. Tarvikkeet löydät helposti Amazonista tai lähimmästä käsityöliikkeestäsi.

lähde: Unsplash – Pääsiäiskoristelu

4. Henkilökohtaiset pääsiäislahjat

Muista, että pääsiäislahjojen ei tarvitse olla kalliita ollakseen merkityksellisiä. Yksinkertainen, itse tehty lahja voi välittää enemmän kuin kaupasta ostettu esine. Kaikki eivät pidä suklaasta, ja onneksi on monia muita merkityksellisiä lahjaideoita. Mieti vaikkapa henkilökohtaisia pääsiäiskoreja, jotka on täytetty rakkaimpiesi herkuilla, itse tehty valokuvakehys rakkaalla muistolla tai valikoima suklaata kuten Kinderiä, M&M’seja, Oreosia ja muuta. Muista tarkistaa aina tarjoukset ennen ostosten tekemistä, jotta saat parhaat hinnat!

5. Osallistu paikalliseen pääsiäisparaatiin

Jos paikkakunnallasi järjestetään pääsiäisparaati, se on kokemus, jota et halua missata. Värikkäät vaunut, musiikki ja esitykset tekevät tapahtumasta perheystävällisen ja antavat mahdollisuuden nauttia juhlatunnelmasta ja tutustua yhteisöösi. Ota ystävät tai perhe mukaan, pukeutukaa pääsiäisen parhaimpiinne ja tehkää päivästä erityinen.

 

Olen varma, että pääsiäisestä tulee unohtumaton juhla, täynnä iloa, pohdintaa ja yhteisöllisyyttä. Se on tilaisuutemme elää kauden henkeä, oli se sitten munajahdin järjestämistä, herkullisten ruokien valmistamista, rauhallista päivää pohdiskellen tai säästäen lahjoissa. Joten sukeltaudu näihin aktiviteetteihin, luo muistoja ja mikä tärkeintä, nauti mahtavasta pääsiäisestä!

Bruna Gorresio